Moord

Yhteiskunta

Siirry alas

Yhteiskunta Empty Yhteiskunta

Viesti kirjoittaja Demenov lähetetty La Helmi 18, 2017 10:38 pm

YHTEISKUNTA

Moord on sääty-yhteiskunta, joka jakaa kansalaisensa erilaisiin kasteihin. Roolipelin säätyjako poikkeaa hieman normaalista, joten se on hyvä katsoa läpi.

1. Hallitsija
Hallitsija on Moordin alueen korkea-arvoisin henkilö. Hänellä on käytänöllisesti katsoen täydet oikeudet tehdä mitä vain.

2. Aatelisto ja papisto
Aateliston ja papiston ei tarvitse maksaa kruunulle veroja, mutta heidän on annettava sille osuus oman alueensa veroista, joita he keräävät. Sen lisäksi aatelistolla ja papistolla on laajoja valtaoikeuksia, maata sekä alamaisia.

3. Porvaristo
Porvaristo eli kauppiaat, joiden elämänlaatu on kohtalaisen hyvä. Heillä on suppeasti valtaoikeuksia ja heidän on maksettava veroja.

4. Sotilaat
Heidän elämänlaatunsa on usein hyvä, ja ansioitunut upseeri voidaan korottaa aatelisiksi. Sotilaat toimivat aina hallitsijan, aateliston tai papiston alaisuudessa, elleivät he ole palkkasotureita. Palkkasoturilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta aatelointiin. Heidän on maksettava veroja.

5. Talonpojat
Alin kasti, jonka elämänlaatu on usein huonoa. Yleensä talonpojat toimivat aateliston alaisuudessa ja joutuvat maksamaan heille ja papistolle kovia veroja.
Demenov
Demenov
Admin

Posts : 11
Join date : 18.02.2017
Age : 20
Location : Rovaniemi

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa